Cyklosvětluška aneb světýlka naděje.

21.03.2021 09:40

CYKLOSVĚTLUŠKA aneb Světýlka naděje

O akci
Cyklosvětluška je charitativní projekt pro širokou veřejnost. Jedná se o nesoutěžní cyklojízdu Bělským lesem v Ostravě. Výtěžek ze startovného jde formou daru napodporu vybrané organizaci nebo jednotlivce.
Společnost AKORD & POKLAD, s.r.o. (dále jen A&P), provozující kulturní zařízení v Ostravě, pořádá Cyklosvětlušku již několik let. V roce 2021 půjde o šestý ročník. Záměrem projektu je uspořádat jednodenní sportovně-zábavnou akci – večerní jízdu Bělským lesem ve večerních hodinách na pestře osvětlených kolech, koloběžkách i odrážedlech. Této cyklojízdy se mohou zúčastnit různé věkové skupiny (děti s rodiči,mládež, dospělí, senioři i cykloborci), protože budeme mít připraveny různě náročné cyklotrasy. Cílem je pak vybrat finanční obnos, který poslouží darem podporovanému subjektu.
 
V minulosti cyklosvětluška výtěžkem ze startovného podpořila ostravské mobilní hospice nebo konkrétní těžce nemocné děti. Letošní cyklojízda se pojede a světýlka naděje se rozsvítí pro čtyřletého Tomáše Křivdu z Ostravy. Tomášek hned po narození prodělal mozkovou mrtvici, jež mu způsobila dětskou mozkovou obrnu. Následně se jeho zdravotní stav dále zhoršil, Tomášek nesedí, nemluví a není schopen sebeobsluhy. Jeho největší radostí je sledování seriálu Teorie velkého třesku a pobyt venku v přírodě. V současné době je přáním celé rodiny zajistit Tomáškovi nový speciální kočárek, aby s ním mohli trávit co nejvíce času venkovními procházkami.
Každý z účastníků cyklojízdy, který zaplatí startovné, bývá zařazen do slosování o různé ceny (např. jízdní kolo). Také se vybírá a oceňuje nejhezčí a nejoriginálněji nasvícené kolo. Večer bývá dále zpestřen kulturním programem (např. hudební vystoupení,ohňová show).
 
Organizátoři akce by rádi věnovali rodině Tomáška celý výtěžek ze startovného, proto shání finanční prostředky na realizaci a propagaci celého projektu pomocí grantů a partnerů. Atraktivní pro veřejnost může být i hlavní cena, o kterou se bude mezi účastníky losovat.
 
Motto je: Čím více nás bude, tím větší to má smysl.
 
Charitativní charakter akce spojený s úžasnou atmosférou večerní jízdy pestře nasvícených kol slibuje neopakovatelný zážitek. Letošní Cyklosvětlušku plánujeme na 29. května s tím, že pokud by přetrvávala přísná protikoronová opatření, můžemer ozdělit účastníky cyklojízdy do skupinek nebo akci přesuneme na září.
Více informací najdete na www.dk-akord.cz
 
Anulika z.s. se spojila s organizátory tohoto projektu a budeme společně tuto akci propagovat. Rodinu Tomáška Křivdy podporujeme dlouhodobě a rodiče doprovázíme při péči už čtvrtým rokem. Těšíme se, že se společně s Cyklosvětluškou potkáme na této skvělé akci a podpoříme dobrou věc. 
 
Za Anulika z.s. Martina Martušková